Kognitiivista lyhytterapiaa

Kaikki elämän ja mielen tasapainoa häiritsevät  asiat ja kysymykset eivät liity työhön eikä niillä kaikilla todellakaan ole lääketieteellistä taustaa. Toisaalta kaikkia omia työhönkään liittyviä pohdintoja ei halua töissä jakaa.

Lähtökohtaisesti jokainen ihminen haluaa voida hyvin. Lähtökohtaisesti jokainen ihminen etsii tasapainoa elämäänsä. Kognitiivinen lyhytterapia perustuu luotettavaan tutkimukseen ja soveltuu niin itsestä huolehtimisen tarpeisiin kuin akuutteihin tilanteisiin. Lähes poikkeuksetta kyse on myös omien selviytymisen keinojen vahvistamisesta – ja sitä kautta uudenlaisista toimimisen ja elämisen tavoista.

Kokemukseni myötä olen huomannut, että yhä useampi asiakkaani rakentaa elämäänsä kokonaisuutena (One Life). Olen myös havainnut, että yhä useampi on kiinnostunut omista ”mielen taidoista”, joita voi harjoitella.

Opiskelin kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi havaittuani ”tyhjyyden” työpaikan kehittämistoiminnan ja työterveyshuollon välissä. Liian usein stressi oli muuttunut uupumukseksi – ja pitemmäksi sairauslomaksi. Henkilöstöjohtajana mietin, eikö tätä olisi voitu estää?

Työpaikan tarjoaman ja itse maksetun kognitiivisen lyhytterapian tavoitteet ovat samansuuntaisia. Kyse on laadukkaammasta ja itselle mielekkäämmästä elämästä – siitä, miten tulen toimeen niin itseni kuin muidenkin ihmisten kanssa. Kyse on myös siitä, mitä minun kannattaa ja mitä haluan muuttaa voidakseni hyvin.

 

Jos kiinnostuit, ota ihmeessä yhteyttä!

Pirjo Nikkilä
pirjo.nikkila(at)hopeconsulting.fi